Custom-made (prefab) kabels - www.easyfiber4all.nl
header (1100x343)

Custom-made (prefab) kabels

Als u het kopje "Uitleg Glasvezel-Netwerken" nog niet heeft gelezen, willen we u hier eerst naar doorverwijzen.

Met 'Op-maat-gemaakte kabels' oftewel, prefab-kabels, is het aanleggen van een glasvezel-netwerk helemaal een makkelijke klus. Het enige wat hiervoor moet gebeuren is de lengte van de kabel precies bepalen (en natuurlijk ook het type vezel en connectoren, alhoewel deze meestal door de opdrachtgever worden aangegeven) en de kabel bij Easy Fiber 4 All bestellen. Voor deze kabels wordt gebruik gemaakt van een Break Out kabel (met diameter van de binnenkabels van 2 mm) of Fan Out kabels (met diameter van de binnenkabels van 0,9 mm). Vervolgens moet de kabel netjes gelegd worden, van punt tot punt, zonder dat de kabel en/of connectors beschadigd of geknikt wordt. Hierna kunnen de connectors worden aangesloten op de adapters aan de binnenzijde van de behuizing (19" ODF/laslade of DIN-rail box) en de klus is geklaard.

Om te controleren of de kabel goed is kan er hier gebruik gemaakt kunnen worden, van een Optische Powermeter in combinatie met een Optische Lichtbron (Lightsource). Hiermee kan worden bekeken hoeveel demping er per vezel is. Voor een omschrijving van deze methode kunt u kijken in het kopje
"Easy Install".
Ook hier geldt dat sommige opdrachtgevers een OTDR-meting willen hebben van het aangelegde netwerk. Hiervoor zal dan alsnog een specialist moeten komen.

U kunt iets meer lezen over de 'Op-maat-gemaakte kabels' in het webshop-gedeelte onder het kopje "Op-maat-gemaakte kabels'.