Op-maat-gemaakte kabels - www.easyfiber4all.nl
header (1100x343)

Op-maat-gemaakte kabels

Op-maat-gemaakte (prefab) kabels.

Easy Fiber 4 All biedt de mogelijkheid om glasvezelkabels op maat te maken. Hierdoor wordt het erg gemakkelijk om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Ook kunnen er kosten bespaard worden, omdat er niet een gespecialiseerd bedrijf hoeft te komen om de kabel af te werken d.m.v. fusielassen. Er zijn bedrijven / opdrachtgevers, die kabels op maat willen hebben, omdat ze bijvoorbeeld geen overlengte willen hebben. En soms is het gewoon praktisch om bepaalde kabels op een specifieke lengte te laten maken.

Er is veel mogelijk. Zo kunnen bijna alle types glasvezel patchkabels gemaakt worden. Maar ook Break Out kabels, Multipigtails en Fan Out kabels behoren tot de mogelijkheid. Bij deze kabels zitten wel bepaalde voorwaarden betreft de lengte / hoeveelheid van de te bestellen kabel(s).

Break Out kabel is een meervoudige glasvezelkabel met een bepaalde diameter, waarbinnen zich de vezels bevinden, die omhuld zijn met een 900 um buffer + kevlar + 2 of 3 mm buffer over de gehele lengte van de kabel. Men zou kunnen zeggen dat het een gebundelde patchkabel is met meer dan 2 vezels.

Een variant hierop is een kabel die alleen vezels bevat, die een buffer hebben van 900 um. Deze kabel lijkt op een meervoudige gebundelde pigtail. Vandaar dat we deze kabel een Multipigtail.

Fan Out kabel is een gewone distributie kabel, waarbij de vezels aan het uiteinde van de kabel worden opgesplitst in een Fan Out set en vervolgen worden verdeeld. Daarna worden de vezels in 'patchkabel-achtige' buffers geleid, waarna ze aan het het uiteinde hiervan worden afgewerkt met een connector. Het nadeel van deze kabel is, dat er een verdikking is bij de Fan Out set (daar waar de vezels overgaan op de 'patchkabels').
Er is tevens ook een hele dunne ditributie kabel beschikbaar, waarbij er 24 vezels zitten in een 4,5 mm dunne kabel. Dit type is uitemate geschikt als meervoudige patchkabel voor bijvoorbeeld FTTH of tussen twee (server) kasten.

Voordat er een opdracht / order kan worden doorgevoerd, moet alles eerst doorgenomen en besproken worden. Alles moet helemaal duidelijk zijn voor beide partijen, voordat er iets op dit gebied besteld kan worden.

Stuurt u daarvoor alsublieft een e-mail naar: info@easyfiber4all.nl.

Voorbeeld van een 24-voudige Fan Out Patchkabel (overgang van distributie kabel 250 um, naar 2 mm buffer voor elke vezel):


Voorbeeld van een 4-voudige Break Out kabel (2 mm buffer voor de vezels, over de gehele kabel):


Voorbeeld van een stukje Multi Pigtail kabel (900 um buffer voor de vezels, over de gehele kabel):